“École Ducasse” 1999-cu ildə qurulduğu gündən etibarən, məşhur aşpaz Alain Ducasse tərəfindən idarə olunan və elit kulinariya tədris edən beynəlxalq səviyyəli məktəbdir. Peşə əsaslı ali təhsil müəssisəsi qastronomiya həvəsli tələbələri, təcrübəli mütəxəssislər, eləcə də yemək həvəskarlarını bir arada toplayır.
Universitet intensiv 2, 4 və yaxud 6 aylıq təhsil və 3 illik kulinariya, şirniyyat üzrə bakalavr proqramları tədris edir.
Bir aşpaz kimi, Alain Ducasse, tarixdə ən çox Mişelin ulduzunu qazanaraq qlobal şöhrət qazanmışdır. 2023-cü ildə “Ecole Ducasse” Dünya kulinariya mükafatlarında dünyanın və Avropanın ən yaxşı kulinariya tədris təşkilatı adına layiq görülüb.